Połowa grudnia. Na dworze zima, biało i nieprzyjemnie, a w naszej szkole zdrowo i warzywnie. A wszystko to z okazji obchodzonego w naszej Szkole Promującej Zdrowie "Dnia marchwiowo - jabłkowego".

    Uczniowie samodzielnie w sokowirówce przygotowywali soki z marchewki, jabłka i pomarańczy oraz tarte owoce i warzywa w malakserze. Wcześniej uczniowie myli i obierali jabłka i marchewkę do obróbki.  Własnoręcznie  wykonane soki były świeże, bardzo zdrowe i pozbawione konserwantów. Wszyscy uczniowie uczestniczyli w pysznej degustacji i zgodnie orzekli, że taki rodzaj posiłku jest o wiele bardziej wartościowy i smaczny aniżeli kupowanie podobnych, gotowych produktów  w sklepie. Życzymy wszystkim wielu takich "smacznych" dni!

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image


                               

 

tekst:  J.Lubera